Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk

Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk

Av ICA Köket
Publicerat den 18 november 2013
Brysselkålen är en läcker och vitaminrik delikatess i sig själv. Här steks den extra smakrik med apelsinskal och -saft och serveras till salt, knaprigt fläsk.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 1 gul lök
  • 500 g brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • flingsalt
  • 200 g rimmat sidfläsk i bit eller kalkonbacon
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Steg 1

    Skölj apelsinen, riv skalet fint och pressa ur saften. Skala och hacka löken. Skär brysselkålen i halvor.
  2. Steg 2

    Bryn brysselkålen och löken i olivoljan i en stekpanna. Lägg över i en kastrull och häll på apelsinsaften och -skalet. Låt saften koka in. Rör ner smöret. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  3. Steg 3

    Skär fläsket i tjocka strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna.
  4. Steg 4

    Strö fläsket och persiljan på brysselkålen och servera.