Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris

Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris

Av ICA Köket
Publicerat den 13 mars 2020
Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris är en god middag med lite sting. De saftiga kycklingbullarna får smak av ingefära, röd curry och vitlök och serveras sedan i en smarrig sås gjord på kokosmjölk. Tillsammans med krämigt kokosris med rostad kokos blir måltiden komplett.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk finriven ingefära
  • 2.5 msk röd currypasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
  • 3 dl jasminris
  • 0.5 dl riven kokos
  • 1 msk rapsolja
  • 2 limeblad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • sallad
  • finskuren salladslök

Gör så här

  1. Steg 1

    Köttbullar: Blanda kycklingfärs, 1 1/2 msk finriven ingefära, 1 msk röd currypasta, 1 vitlöksklyfta, 1 ägg, 1 1/2 dl panko och 3/4 tsk salt. Forma till 25 stycken köttbullar (för 4 port) med oljade händer. Stek i olja tills de får fin färg och är genomstekta.    
  2. Steg 2

    Kokosris: Koka upp 400 ml (1 burk) kokosmjölk, 2 dl vatten och 1 tsk salt i en kastrull. Tillsätt riset och koka enligt anvisning på förpackningen. Rosta kokosen i en torr stekpanna några minuter tills den får lite färg. Blanda riset med kokosen. 
  3. Steg 3

    Sås: Fräs 1- 1 1/2 msk av currypastan i oljan någon minut. Tillsätt 400 ml (1 burk) kokosmjölk, 2 limeblad, 1 smulad buljongtärning, 1 tsk socker och 2 dl vatten. Låt koka 2–3 minuter. Smaka av med limejuice och salt. Lägg ner köttbullarna.
  4. Steg 4

    Till servering: Servera köttbullarna i såsen med kokosris och gärna krispig sallad och finskuren salladslök.