Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter

Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter

Av Buffé
Publicerat den 19 november 2018
Rotsellerin bakas i ugn och serveras i bitar tillsammans med brynt salviasmör, ruccola och rostade, hackade hasselnötter som tillför krisp.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 tim 30 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 1 rotselleri (à ca 800 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 2 dl färsk salvia
  • 1 dl hackade rostade hasselnötter
  • 65 g rucola
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Skala rotsellerin och halvera. Lägg på varsin bit aluminiumfolie på en plåt. Häll över olja och salt. Linda in rotsellerin i folien. Baka i mitten av ugnen i ca 1 timme eller tills den är mjuk. Låt svalna lite.
  3. Steg 3

    Smält smöret i en kastrull och låt bubbla på medelvärme tills det blir gyllene och doftar nötigt. Lägg i salviabladen mot slutet och låt brynas i smöret.
  4. Steg 4

    Skär rotsellerin i mindre bitar och lägg på ett fat. Strö över hasselnötter, ruccola och svartpeppar. Ringla över det brynta salviasmöret.