Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Bolognese med bacon och rotfrukter

Bolognese med bacon och rotfrukter

Av Buffé
Publicerat den 16 oktober 2023
Ge din pasta bolognese en smakfull uppdatering med rotfrukter och bacon för en ny dimension till denna klassiska rätt. Ett smart och prisvärt sätt att dryga ut din köttfärssås utan bekostnad av den goda, mustiga smaken.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g rotfrukter (t ex morot, palsternacka och rotselleri)
  • 3 tomater
  • 140 g skivat bacon
  • 3 msk olja
  • 500 g blandfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 400 g spaghetti
  • 1 dl riven parmesan

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala lök, vitlök och rotfrukter. Finhacka lök och vitlök. Riv rotfrukterna grovt. Hacka tomaterna. Strimla baconet.
  2. Steg 2

    Fräs lök, vitlök och rotfrukter i oljan i en stor stekpanna eller gryta ca 5 minuter tills det får lite färg.
  3. Steg 3

    Tillsätt bacon och färs och fräs ytterligare ca 5 minuter tills allt fått färg. Tillsätt tomatpuré och timjan och fräs ytterligare några minuter.
  4. Steg 4

    Rör ner tomater, grädde och 2 dl vatten. Låt koka ca 20 minuter under lock. Tillsätt vinäger och smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1–2 dl pastavatten (för 4 port). Blanda pastan med bolognesen, parmesan och lite av pastavattnet.