Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Chili con carne

Chili con carne

Av ICA Köket
Publicerat den 26 oktober 1998
Chili con carne är en mustig och het gryta med köttfärs, chili, vita bönor, paprika och tomater. Detta klassiska mexikanska recept är både lättlagat och uppskattat av dina middagsgäster.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 350 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • färsk eller torkad chili (efter smak)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk japansk soja
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g)
  • salladskål
  • hackad persilja
  • jalapeñopeppar
  • Nachochips

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och hacka lökarna. Bryn färsen i oljan i en gryta, gärna av gjutjärn, tills den fått fin färg. Blanda ner löken och låt den steka med en stund. Smaka av med chili, paprika, svartpeppar, salt och soja.
  2. Steg 2

    Tillsätt tomaterna och låt alltsammans koka ihop tills smaken är mustig och röran blivit tjock. Ju längre koktid, desto fylligare smak.
  3. Steg 3

    Tillsätt bönorna och låt alltsammans bli varmt. Smaka av med mer kryddor om så behövs.
  4. Steg 4

    Till servering: Servera rätten rykande het med tillbehören och en sallad med strimlad salladskål, rikligt med hackad persilja och en vinägrettsås.