Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
dillbakad fisk med gröna ärtor

Dillbakad fisk med gröna ärtor

Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 juni 2018
Smaker som ingen kan motstå! Fisken tillagas i ugn medan den gottar till sig i den härliga gräddblandningen som smaksatts med buljong och dill. Den saftiga fisken serveras ihop med kokta tillbehör som ärter och ris. Smaklig måltid!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 600 g alaska pollock (eller annan vitfisk)
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk majsstärkelse
  • ½ fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 4 msk färsk eller fryst dill (4 msk motsvarar ca 10 g)
  • 4 port ris
  • ½ ask små gröna ärtor (à 250 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina fisken.
  2. Steg 2

    Sätt ugnen på 225°C.
  3. Steg 3

    Låt fisken rinna av ordentligt på hushållspapper.
  4. Steg 4

    Blanda grädde, crème fraiche, majsstärkelse och smulad buljongtärning i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka försiktigt några minuter.
  5. Steg 5

    Hacka dillen och vänd ner.
  6. Steg 6

    Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Häll gräddsåsen över fisken.
  7. Steg 7

    Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  8. Steg 8

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  9. Steg 9

    Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  10. Steg 10

    Servera fisken med ris och ärter.