Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Enhörningstårta

Enhörningstårta

Av ICA Köket
Publicerat den 10 april 2023
Alla älskar enhöringstårtor, tårtan som gör ditt barnkalas till något alldeles extra. Unicorn cake är pyssligt men väldigt roligt att göra. Det är bara din egen fantasi som sätter gränsen hur fin tårtan ska bli.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 tim 30 minTotal tid
12Portioner

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
  • 1 dl potatismjöl (1 dl motsvarar 80 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 våffelstrut (gärna med någon färg)
  • färgade maränger
  • strössel
  • kristyr
  • 1 banan
  • 2 msk lemon curd
  • ½ tsk gul hushållsfärg (karamellfärg)
  • 1½ dl hallon- eller blåbärssylt

Gör så här

13 steg

Tårtbotten

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
  3. Steg 3

    Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp, 4-5 minuter.
  4. Steg 4

    Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke.
  5. Steg 5

    Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  6. Steg 6

    Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr.
  7. Steg 7

    Låt tårtbotten kallna på ett galler.

Bananfyllning

  1. Steg 1

    Vispa all grädde.
  2. Steg 2

    Mosa bananen fint med en gaffel, vispa ner lemon curd och karamellfärg. Vänd ner 1 dl av den vispade grädden.

Syltfyllning

  1. Steg 1

    Blanda försiktigt sylt och 1 dl vispad grädde till en slät smet.

Montering

  1. Steg 1

    Skär tårtbotten i tre delar. Lägg första botten på ett tårtfat och bred bananfyllningen över.
  2. Steg 2

    Lägg på nästa botten och bred över syltfyllningen.
  3. Steg 3

    Toppa med den sista botten och klä in tårtan med resterande grädde. Dekorera med glasstruten, kristyr, maränger och strössel.