Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Fläskfilégryta med champinjoner

Fläskfilégryta med champinjoner

Av ICA Köket
Publicerat den 08 augusti 2018
Ibland duger bara en klassiker! Då är en god gryta med fläskfilé ett säkert val. Vår fläskfilégryta med svamp är krämig och mustig - precis vad man kan längta efter en trött vardagkväll. Servera den rykande varm med ris eller potatis.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk majsstärkelse
  • kokt ris eller potatis
  • salladsmix

Gör så här

  1. Steg 1

    Skär fläskfilén i strimlor och bryn i hälften av smöret och salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.
  2. Steg 2

    Skala och hacka löken. Ansa och dela svampen. Bryn lök och svamp i en stor gryta i resten av smöret. Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt bryna någon minut under omrörning. 
  3. Steg 3

    Smula ner buljongtärningen och rör i grädde och mjölk, låt koka upp. Smaka av med soja och senap, salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner. Vänd ner köttet i grytan och låt den bli varm.
  4. Steg 4

    Till servering: Servera grytan med ris eller kokt potatis och en sallad.