Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Grillad rotselleri med majonnäs, jalapeño och parmesan

Grillad rotselleri med majonnäs, jalapeño och parmesan

Av ICA Köket
Publicerat den 25 mars 2024
Baka rotsellerin länge i grillen under lock så blir den mjuk och får en härlig sötma. Servera rotselleriskivorna med riven ost, vitlöksmajonnäs och färsk jalapeño. Den grillade rotsellerin passar fint att servera som grilltillbehör till både kött och kyckling.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 750 g rotselleri
  • 5 msk matolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ dl majonäs
  • 2 dl riven parmesan
  • 3 färska jalapeños

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och dela rotsellerin i 2 klyftor eller halvor.
  2. Steg 2

    Pensla rotsellerin runt om med olja, krydda med salt och peppar. Grilla på snittytorna tills de får en fin yta. Grilla därefter på indirekt värme, under lock, ca 1 1/2 timme eller tills rotsellerin är mjuk. Vänd selleriklyftorna då och då.
  3. Steg 3

    Skala och riv vitlöksklyftan fint på ett rivjärn. Blanda vitlöken med majonnäsen. Lägg gärna vitlöksmajonnäsen i en engångsspritspåse.
  4. Steg 4

    Riv parmesanosten fint på ett rivjärn.
  5. Steg 5

    Skiva jalapeñon mycket fint.
  6. Steg 6

    Skiva rotsellerin och lägg skivorna på ett serveringsfat. Spritsa eller klicka majonnäs på sellerin, strö över parmesan och jalapeño.