Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjessill

Av ICA Köket
Publicerat den 12 mars 2018
Varsågod - den perfekta gubbröran! En perfekt avvägd och matig gubbröra med kaviar som det aldrig blir några rester av. Skala och tärna ägg, potatis och matjessill. Hacka dill och gräslök. Blanda i övriga ingredienser och servera på knäckebröd.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 burk matjessill (à 215 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk kaviar
  • 4 medelstora kalla kokta potatisar
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 msk finskuren dill
  • knäckebröd till servering

Gör så här

  1. Steg 1

    Lägg äggen i kokande vatten och koka dem ca 10 minuter. Spola dem i kallt vatten. 
  2. Steg 2

    Låt matjessillen rinna av. 
  3. Steg 3

    Blanda crème fraiche, majonnäs och kaviar.
  4. Steg 4

    Skala och skär äggen i tärningar. Skala och skär potatisen i ca 1/2 x 1/2 cm stora tärningar. Skär matjesillen i små tärningar. Finhacka gräslök och dill. 
  5. Steg 5

    Vänd ner ägg, potatis, sill och örter i smeten. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Steg 6

    Servera gärna på knäckebröd.