Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Italiensk kycklingsoppa

Italiensk kycklingsoppa

Av Buffé
Publicerat den 14 februari 2000
Denna italienska kycklingsoppa med tortellini och paprika brukar bli mycket uppskattad! Toppa den goda soppan med soltorkade tomater, parmesanost och färsk basilika. Mums!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300 g paprika (gärna röd och gul)
  • 1 msk olivolja
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 förp färsk tortellini med ricotta och spenat (à ca 250 g)
  • 4 soltorkade tomater
  • ½ kruka basilika

Gör så här

  1. Steg 1

    Skär kycklingen i 1½ cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Dela, kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.
  2. Steg 2

    Fräs lök och paprika i olja i en stor gryta. Häll på 1 liter vatten och tillsätt smulade buljongtärningar eller fond, tomatpuré, citronsaft och peppar. Låt grytan koka upp. Lägg i kycklingen och låt den koka sakta i ca 10 minuter.
  3. Steg 3

    Lägg i tortellinin och låt den koka enligt tidsanvisningen på förpackningen. Smaka av med salt.
  4. Steg 4

    Strimla tomaterna och basilikabladen. Servera soppan när tortellinin är kokt. Strö över tomater, basilika och ost.