Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Kanelbullar

Kanelbullar

Av ICA Köket
Publicerat den 15 januari 2002
Baka goda och saftiga kanelbullar med detta perfekta kanelbullerecept. Kanelbullarna blir stora, mjuka och får en god smak av sin fyllning som består av kanel, smör och socker.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 tim 30 minTotal tid
20Portioner

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Steg 1

    Deg: Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37°C). Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Steg 2

    Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Steg 3

    Fyllning: Rör matfettet smidigt med kanel och socker.
  4. Steg 4

    Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
  5. Steg 5

    Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min.
  6. Steg 6

    Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.