Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
krossad gurka med lime

Krossad gurka med lime

Av ICA Köket
Publicerat den 25 mars 2024
Fräscht gurktillbehör som passar till både kött och fisk. Den krossade gurkan som först får en liten vända på grillen, vänds därefter ner i en kryddig lag av lime, chili och honung. En riktigt skön blandning av både sött, kryddigt och salt och gurkans friska smak.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 2 salladslökar
  • 2 lime (finrivet skal och 3 msk saft, för 4 port)
  • 1½ msk flytande honung
  • 1 krm chiliflakes
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Steg 1

    Grilla gurkan så att den får fin färg runt om.
  2. Steg 2

    Banka gurkan med botten på en kastrull. Klyv gurkan på längden och skär i 2-3 cm stora bitar.
  3. Steg 3

    Ansa och skär salladslöken i fina sneda skivor.
  4. Steg 4

    Tvätta limen. Riv det yttersta av skalet på limen och pressa ur 3 msk saft (för 4 port).
  5. Steg 5

    Blanda gurka, salladslök, limeskal, limesaft, honung, chiliflakes, salt och peppar. Låt det stå och dra i ca 1 timme i kylen.
  6. Steg 6

    Plocka myntabladen och vänd ner i gurkan.