Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Lax carbonara

Lax carbonara

Av Buffé
Publicerat den 13 juni 2022
Den italienska klassikern pasta carbonara är den ultimata vardagsrätten! Carbonara kan varieras efter tycke och smak – här en krämig version med lax, ärter och salladsärtor. Toppa spaghetti carbonaran med rikligt med parmesan.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 350 g laxfilé
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 4 port spaghetti
  • 150 g salladsärtor
  • 3 äggulor
  • 1 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl frysta tinade ärtor

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Lägg laxen i en smord ugnsform. Ringla över olja och strö över ½ tsk salt, ¼ tsk peppar och ½ msk citronskal. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 56°C.
  3. Steg 3

    Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet
  4. Steg 4

    Strimla salladsärtorna. Bryt laxen i bitar.
  5. Steg 5

    Vispa ihop äggulor, parmesan, grädde, vitlök, ½ msk citronskal, dill, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Blanda med spaghettin och kokvattnet, värm till en krämig carbonara.
  6. Steg 6

    Vänd ner salladsärtor, ärter och lax. Toppa med riven parmesan.