Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Linsbolognese på svarta linser

Linsbolognese på svarta linser

Av Buffé
Publicerat den 11 oktober 2024
En härlig bolognese i ny tappning! Denna smakrika linsbolognese med rotselleri och svarta linser blir en mättande vardagsmåltid, som dessutom passar perfekt till veckans matlåda.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st stor morot
  • 200 g rotselleri
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 1 st förp krossade tomater (à 390 g)
  • 1 1/2 dl svarta eller belugalinser
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan eller rosmarin
  • 300 g pasta
  • riven parmesan

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala lök, vitlök, morot och rotselleri. Riv allt grovt. Fräs rivet och tomatpurén i oljan ca 5 minuter på medelvärme.
  2. Steg 2

    Tillsätt krossade tomater, linser, buljongtärning, vatten (5 dl för 4 portioner) soja och kryddor. Låt koka ca
 20 minuter minuter på svag värme under lock.
  3. Steg 3

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Steg 4

    Till servering: Servera linsbolognesen med pastan och parmesan.