Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Marängtårta med passionscurd

Marängtårta med passionscurd

Av Buffé
Publicerat den 14 mars 2016
Med färdiga marängbottnar kommer man långt! Fyll dem med hemgjord passionscurd och vispad grädde till en läcker tårta i vitt och gult. Toppa med mango och mynta. Det här kan vara den godaste marängtårta du har smakat!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
8Portioner

Ingredienser

  • 2 msk finrivet citronskal och 1 dl citronjuice
  • 1 dl urgröpta passionsfruktskärnor
  • 2 ägg och 1 äggula
  • 1 dl strösocker
  • 50 g rumsvarmt osaltat smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 färdiga marängbottnar
  • ca 125 g tärnad mango
  • färsk mynta

Gör så här

6 steg

Passionscurd

  1. Steg 1

    Vispa ihop citron- skal och juice, passionsfruktskött, ägg, äggula och socker i en kastrull.
  2. Steg 2

    Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Ta från värmen.
  3. Steg 3

    Klicka ner smör och rör tills det har smält. Låt kallna helt.

Montering

  1. Steg 1

    Vispa grädden.
  2. Steg 2

    Varva marängbottnar med passionscurd och vispad grädde.
  3. Steg 3

    Toppa med tärnad mango och färsk mynta.