Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Massaman curry med morot, potatis och lök

Massaman curry med morot, potatis och lök

Av ICA Köket
Publicerat den 18 juli 2022
Den här grytan mår man bra av när man äter! Potatis, morot och linser tillsammans med mustiga milda kryddor som blir ännu godare i din matlåda eller om grytan görs dagen innan. Servera med valfri topping och din lunchlåda når nya höjder. Receptet räcker till en vardagsmiddag för fyra och två matlådor.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 morötter
  • 900 g potatis
  • 2 citrongrässtjälkar
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 4 msk olja
  • 3 tsk mald koriander
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1½ tsk mald kardemumma
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ tsk mald muskot
  • 3 tsk spiskummin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400 ml kokosgrädde
  • 1 kanelstång
  • 2 förp kokta gröna linser (à ca 400 g)
  • 1 lime

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala lök, vitlök, morötter och potatis. Skär lök, morötter och potatis i ca 3 cm bitar. Riv vitlöken fint på ett rivjärn.
  2. Steg 2

    Banka ut citrongräset med en kastrull (det avger mer smak då). Knyt en knut på dem. Skala och riv ingefäran.
  3. Steg 3

    Fräs lök och vitlök i oljan i en gryta som har lock. Tillsätt de torra kryddorna och fräs med dem i någon minut. Lägg i ingefära, citrongräs, morot och potatis.
  4. Steg 4

    Häll i 5 dl vatten, smulade buljongtärningar, kokosgrädde och lägg i kanelstången. Låt sjuda ca 30 minuter under lock.
  5. Steg 5

    Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  6. Steg 6

    Tillsätt linserna i grytan. Låt grytan koka upp. Smaka av med salt, peppar och limesaft.