Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Pad Thai

Pad Thai

Av ICA Köket
Publicerat den 23 september 2016
Pad Thai är en av Thailands klassiska rätter och en storfavorit även här i Sverige. Nu kan du enkelt laga den hemma! Den är mild i smaken och garneras med koriander, lime och hackade jordnötter efter tycke och smak. Kanske en ny favorit att varva fredagstacosen med.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 180 g risnudlar
  • 2 msk matolja
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 300 g finstrimlad vitkål
  • 1 liten strimlad morot
  • 1 vispat ägg
  • ½ flaska woksås (125 ml, gärna Asian Wok Pad Thai)
  • 1 dl grovt hackade jordnötter
  • 1 lime
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Steg 1

    Tillaga nudlarna enligt förpackningen.
  2. Steg 2

    Bryn den strimlade kycklingen i olja.
  3. Steg 3

    Tillsätt strimlad vitkål och morot, woka eller stek i 1-2 min på hög värme.
  4. Steg 4

    Gör plats i pannan och stek ägget under omrörning.
  5. Steg 5

    Klipp nudlarna grovt, tillsätt dem och woksåsen. Rör om hastigt tills allt är varmt.
  6. Steg 6

    Blanda i grovt hackade jordnötter och servera.
  7. Steg 7

    Till servering: Garnera med limeklyftor och koriander.