Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Pannbiff med svampsås

Pannbiff med svampsås

Av ICAs matkasse
Publicerat den 13 november 2013
Biffarna av blandfärs får mer smak med ett uns senap i. En gräddig sås av champinjoner, crème fraiche, soja och balsamvinäger ackompanjerar biffen. Servera det hela med ris och rivna morötter.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk soja
  • 500 g blandfärs
  • 1 msk senap gärna dijon
  • 3 morötter

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Sås: Skala och hacka löken. Skär champinjonerna. Bryn löken och champinjonerna i hälften av oljan i en stekpanna. Ta av pannan från värmen och häll över vinägern.
  3. Steg 3

    Lägg över allt i en kastrull. Pudra över mjölet och vänd runt. Tillsätt mjölk, crème fraiche och soja och låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Pannbiff: Blanda färsen med 1/2 tsk salt, 2 krm peppar, 1 msk senap och 1/2 dl vatten. Forma till platta pannbiffar. Stek i resten av oljan ca 5 minuter på varje sida. Vänd då och då.
  5. Steg 5

    Skala och riv morötterna. Servera dem med pannbiffarna, sås och ris.