Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
pannkaksrulle

Pannkaksrulle

Av Buffé
Publicerat den 31 mars 1999
Om du vill ha glada och mätta barn ska du laga pannkaksrulle. Det är en typ av rulltårta som du gör på pannkakssmet, fyller med jordgubbssylt och pudrar med florsocker. Servera gärna med hallonsås och vispgrädde. Helt klart en favorit hos barnen!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 120 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • florsocker
  • 3½ dl jordgubbssylt

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Klä en långpanna (30x40cm, för 6 port) med bakplåtspapper. Smörj det lätt.
  3. Steg 3

    Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken medan du vispar. Tillsätt salt och vaniljsocker. Sjud tills såsen tjocknar. Låt den svalna lite. Rör ner äggen ett i taget.
  4. Steg 4

    Fördela smeten i långpannan. Grädda i 20 minuter i nedre delen av ugnen tills kakan fått fin färg. Låt den svalna något.
  5. Steg 5

    Stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet som sitter på undersidan.
  6. Steg 6

    Fördela sylten på och rulla ihop den från långsidan. Pudra över florsocker. Servera med hallonsås och vispad grädde.