Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Pepparkaksdeg

Pepparkaksdeg

Av ICA Köket
Publicerat den 04 december 2021
Pepparkaksdeg är enkelt att göra själv och det blir så mycket godare. Gör din deg i god tid, den behöver vila ett dygn för att ge dig de allra bästa pepparkakorna.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mörk sirap
  • 3½ dl strösocker
  • 2 msk malen kanel
  • 1 msk malen kardemumma
  • 2 msk malen ingefära
  • 1 msk malen kryddnejlika
  • 250 g smör
  • 800 g vetemjöl (800 g vetemjöl motsvarar ca 13 1/4 dl)
  • 2 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Steg 1

    Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Tillsätt kryddorna och koka upp blandningen.
  2. Steg 2

    Ta av kastrullen från plattan och lägg i smöret i bitar. Låt smöret smälta i den varma kastrullen.
  3. Steg 3

    Häll mjöl och bikarbonat i en stor bunke och rör ner kryddsmeten och blanda till en deg.
  4. Steg 4

    Linda in degen i plastfolie. Låt den stå kallt minst ett dygn så att smakerna utvecklas.