Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Ris à la Malta

Ris à la Malta

Av Buffé
Publicerat den 16 november 2020
Servera ris à la Malta, eller risalamalta, som juldessert med apelsin. Du gör den genom att koka grötris med mjölk och tillsätta grädde i riset när det har svalnat, komplettera med lite flor- och vaniljsocker för att få en sötare smak.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
8Portioner

Ingredienser

  • 2 dl grötris
  • ½ tsk salt
  • 6 - 7 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 apelsiner
  • hackad sötmandel

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset med 4 dl vatten och salt i en gryta ca 10 min under lock. Tillsätt mjölken och låt stå och svälla på svag värme ca 45 minuter under lock. Rör om då och då. Låt svalna.
  2. Steg 2

    Vispa grädden med flor- och vaniljsocker. Vänd ner grädden i den kalla gröten.
  3. Steg 3

    Till servering: Skala apelsinen med kniv. Skär apelsinen i mindre bitar och servera till ris à la maltan. Toppa med hackad mandel.