Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Sticky chicken med ris

Sticky chicken med ris

Av Buffé
Publicerat den 18 april 2022
Sticky chicken är kyckling som blandas ner i en sötsyrlig sås med bland annat soja, sweet chilisås och sesamolja. Servera den klibbiga kycklingen med strimlad gurka, kålrabbi och nykokt ris. Barnsligt gott!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 1 hel färdiggrillad kyckling
  • 1 kålrabbi
  • 1 gurka
  • 2 krm salt
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vinäger
  • 1½ dl sweet chilisås
  • ½ dl ketchup
  • 2 msk sesamolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2 tunt skivade salladslökar
  • 1 msk rostade vita sesamfrön
  • färsk koriander

Gör så här

7 steg

Sås

  1. Steg 1

    Plocka köttet från kycklingen och skär i bitar.
  2. Steg 2

    Lägg sweet chilisås, ketchup, sesamolja, vitlök, soja, 1 msk vinäger, ½ dl vatten och 1 msk strösocker i en stekpanna
  3. Steg 3

    Låt koka ihop några minuter. Tillsätt kycklingen och låt koka 1 minut. Späd ev med mer vatten.

Sockersaltad gurka och kålrabbi

  1. Steg 1

    Skala kålrabbi. Strimla gurka och kålrabbi.
  2. Steg 2

    Rör ihop salt, 1 msk socker och 2 msk vinäger. Blanda med gurkan och kålrabbin.

Till servering

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Steg 2

    Servera såsen med ris och de strimlade grönsakerna, toppa med salladslök, sesamfrön och gärna koriander.