Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Strimlad kyckling teriyaki

Strimlad kyckling teriyaki

Av ICA Köket
Publicerat den 04 februari 2019
Kyckling teriyaki, en modern klassiker. Men har du gjort den själv tidigare? Om inte, så är det dags, för svårt är det inte. Fylld med smak från sesamfrön, vitlök, morötter, purjolök, ärtskidor och självklart söt teriyakisås.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 2 msk olja
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 300 ml teriyakisås
  • 150 g sockerärtor
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • risnudlar

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och riv vitlöken.
  2. Steg 2

    Stek kycklingen i oljan i en stekpanna i omgångar. Tillsätt vitlök och sesamfrö i slutet av varje stekomgång. Lägg kycklingen i en gryta.
  3. Steg 3

    Skala morötterna, skölj och ansa purjolöken. Skär purjolök och morötter i tunna sneda skivor.
  4. Steg 4

    Lägg grönsakerna i grytan. Tillsätt teriyakisås och 1 dl vatten, koka upp och koka sakta 3-4 minuter. Tillsätt sockerärtorna och koka upp.
  5. Steg 5

    Ansa och riv salladen i bitar.
  6. Steg 6

    Till servering: Servera teriyakigrytan på salladen med risnudlar