Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
vegetariska grillspett

Vegetariska grillspett

Av ICA Köket
Publicerat den 25 mars 2024
Varva tofu och svamp med grönsaker som rödlök, zucchini och paprika på grillspett. Smaksätt med honungsmarinad och servera med sesamfrön och vitlökssås. Tofuspett med svamp och grönsaker är verkligen så god och fräsch grillmat!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 8 grillspett
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini (á 300 g)
  • 250 g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 270 g naturell tofu
  • 1½ dl Caj P. BBQ Oil Honey grillolja
  • 2 salladslökar
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl vitlöksås

Gör så här

  1. Steg 1

    Blötlägg träspetten i ca 20 minuter.
  2. Steg 2

    Skala löken och ansa alla grönsaker och skär i 3 cm stora bitar.
  3. Steg 3

    Skär även tofun i 3 cm stora bitar. Vänd försiktigt ned tofu och grönsaker i 1 dl av grilloljan (för 4 port). Låt marinera i minst 10 minuter.
  4. Steg 4

    Varva tofu och grönsaker på träspetten och grilla runt om tills de får fin färg, ca 10 minuter. Pensla med resten av grillsåsen under grillningen.
  5. Steg 5

    Till servering: Skiva salladslöken tunt. Strö salladslök, sesamfrö och chiliflakes över de färdiga spetten. Servera med vitlökssås.