Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 25,00 kr
Saffransfudge skuren i bitar på ett fat med kniv och granris, samt inslagen saffransfudge i papper på ett glasfat.

Saffransfudge

Av ICA Köket
Publicerat den 06 oktober 2025
Saffransfudge är ett riktigt guldkorn bland julens sötsaker. Här får gräddig kola­smak från vispgrädde, strösocker och ljus sirap möta den varma, gyllene tonen av saffran. Det perfekta godiset i juletider.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
25Portioner

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 g saffran
  • 50 g smör

Gör så här

  • Steg 1

    Häll vispgrädde, socker, sirap och saffran i en tjockbottnad kastrull. Låt koka på medelvärme tills smeten är 125°C varm.
  • Steg 2

    Rör ner smör och koka ytterligare 2 minuter. Ta från värmen. Rör runt i fudgesmeten i 6-7 minuter, så att den börjar svalna.
  • Steg 3

    Häll smeten i en form, ca 10x25 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt svalna i kylen. Skär fudgen i bitar och slå eventuellt in den i papper.