Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Grillad sallad med ädelost

Grillad sallad med ädelost

Av Buffé
Publicerat den 12 maj 2014
Romansallad är en härligt fast och krispig salladssort som tål lite tuffare behandling. Som att läggas på grillen och få fina grillränder. Klicka på en krämig röra med ädelost, majonnäs och crème fraiche och strössla över rostade hasselnötter för trevligt crunch.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

15 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 romansalladshuvud
  • 1 msk olivolja
  • 75 g ädelost
  • ½ dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 3 msk grovhackade, rostade hasselnötter
  • bladpersilja till garnering

Gör så här

  1. Steg 1

    Dela salladshuvudet på mitten. Pensla snittytorna med oljan.
  2. Steg 2

    Mosa samman ädelost, majonnäs och crème fraiche med en gaffel i en skål. Krydda med peppar.
  3. Steg 3

    Grilla salladen tills den fått fin färg. Lägg upp på ett fat. Klicka på ostkrämen. Toppa med hasselnötter.
  4. Steg 4

    Garnera med en kvist bladpersilja.