- Recept
- Alla samlingar
- Fiskrecept
Fiskpaket med kryddsmör och syrad lök
Fiskpaket med kryddsmör och syrad lök
Av Buffé
Publicerat den 13 maj 2019
Fiskpaket är det ultimata receptet för dig som ska grilla och vill laga något enkelt men lyxigt, och dessutom riktigt gott! Här grillas torsk, potatis, spenat och kryddsmör saftiga i paket, och serveras med fräsch syrad rödlök.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 ark bakplåtspapper
- 600 g torskryggfilé
- 700 g kokt färskpotatis
- 65 g bladspenat
- 50 g rumsvarmt smör
- 2 tsk finrivet citronskal + 1 msk citronjuice
- 2 krm dillfrön
- ½ dl finhackad dill
- 1 rödlök
- 2 msk olivolja
Gör så här
7 stegSyrad rödlök
Steg 1
Skala och skiva löken tunt. Blanda med citronjuice, olja och 1 krm salt i en liten bunke och låt dra tills fiskpaketen är klara.
Fiskpaket
Steg 1
Lägg arken med bakplåts- eller smörpapper i vatten ca 5 minuter. Krama ur vattnet. Koka färkpotatisen.Steg 2
Krydda fisken med salt och peppar runt om.Steg 3
Skiva potatisen. Fördela potatis och spenat i mitten av bakplåtspappren och lägg på fisken.Steg 4
Rör ihop smör, citronskal, dillfrön och dill. Fördela på fisken och tvinna ihop paketen.Steg 5
Grilla paketen ca 10 minuter på direkt värme på grillen.Steg 6
Servera fiskpaketen med syrad rödlök.