- Recept
Fläskytterfilé med plommonsås

Fläskytterfilé med plommonsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 06 april 2025
Att det är gott att blanda salt och sött är sen gammalt. I kvällens sås hittar du bland annat katrinplommon, köttbuljong, soja och grädde, vilket ger hela rätten sin prägel! Ät den ihop med stekt ytterfilé och kokt potatis, och låt maten tysta mun.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 röd eller gul lök
- 10 katrinplommon
- 1 msk smör eller olja
- 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 1/2 msk kinesisk soja
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1/2 msk majsstärkelse
- 650 g fläskytterfilé
- 1 kruka sallad
Gör så här
Steg 1
Koka potatisen.Steg 2
Skala och skär löken i klyftor. Strimla plommonen. Stek lök och katrinplommon i hälften av smöret i en kastrull och tillsätt buljong, soja och grädde. Blanda mjölken med majsstärkelsen och rör ner. Låt sjuda ca 10 minuter.Steg 3
Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor och stek dem i resten av smöret i en stekpanna, krydda med salt och peppar.Steg 4
Dela salladen.Steg 5
Servera köttet med sås, potatis, sallad.