- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasse-recept
Pasta med grönkålspesto och tomater
Pasta med grönkålspesto och tomater
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 december 2024
Har du testat att ha grönkål i peston? Det är vad vi kallar ett vinnande koncept! Peston blir dessutom en utmärkt smaksättare i den här rätten som består av pasta, zucchini, bönor och två sorters tomater. Fräsch och gott.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 65 g späd grönkålsmix
- 1 förp färsk basilika (à 20 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm chiliflakes
- 1 förp hel skållad mandel (à 50 g)
- 3 msk olja (gärna från de soltorkade tomaterna)
- 1 1/2 dl riven ost (gärna folke)
- 1/2 citron
- 1 zucchini (à ca 300 g)
- 4 port spaghetti
- 1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
- 350 g små tomater
Gör så här
Steg 1
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 2
Mixa kålen, hälften av basilikan, vitlöken, chiliflakes, mandeln och 3 msk olja (gärna från de soltorkade tomaterna) i en kannmixer till en pesto. Tillsätt osten och smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar. Späd ev med lite vatten om det blir för tjockt.Steg 3
Skär långa remsor av zucchinin med en mandolin eller potatisskalare. Lägg skivorna i ett durkslag.Steg 4
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 5
Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 6
Skär tomaterna i halvor och blanda med bönor och plockade basilikablad.Steg 7
Häll av de soltorkade tomaterna.Steg 8
Häll av pastan i durkslaget över zucchinin. Låt rinna av.Steg 9
Blanda pastan och zucchinin med peston och soltorkade tomater och servera med bön- och tomatsalladen.