- Recept
- Alla samlingar
- Skaldjursrecept
Skagencheesecake
Skagencheesecake
Av Buffé
Publicerat den 10 juni 2019
Skagencheesecake är perfekt till årets alla högtider: vare sig det är midsommar, jul eller påsk. Med en kavringbotten och fyllning av skagenröra gjord på crème fraiche, räkor, pepparrot, citron och dill blir den en magisk, matig cheesecake att servera på buffébordet.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
10Portioner
Ingredienser
- 200 g kavring
- 75 g smör
- 300 g skalade räkor
- 2 dl crème fraiche
- 200 g naturell färskost
- ½ dl finriven pepparrot
- 1½ tsk dijonsenap
- 2 krm salt
- 2 tsk finrivet citronskal & 1 msk citronjuice
- 2 msk finhackad dill + lite till garnering
- 2 msk finskuren gräslök
- 1 liten rödlök
- ärtskott till garnering
Gör så här
3 stegBotten
Steg 1
Smält smöret. Mixa kavringen till ett smul i en matberedare. Rör ner smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Ställ i kylen.
Fyllning
Steg 1
Hacka räkorna grovt. Vispa crème fraichen och färskosten fast. Vispa ner pepparrot, senap, salt, citronskal och citronjuice. Vänd ner räkor, dill och gräslök. Bred ut smeten i formen. Ställ i kylen till servering.
Garnering
Steg 1
Skala och skiva löken tunt. Garnera med lök, ärtskott och dill.