Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Smördegssnurror med ost

Smördegssnurror med ost

Av Buffé
Publicerat den 14 juni 2021
Letar du efter ett enkelt och gott tilltugg till fördrinken? Då kan du sluta leta nu! Dessa smördegssnurror gör du lätt av färdig smördeg som toppas med lagrad ost och flingsalt innan de bakas frasiga i ugnen.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 frysta smördegsplattor (à 100 g)
  • 1 uppvispat ägg
  • ca 1 dl riven lagrad ost
  • flingsalt

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina smördegen.
  2. Steg 2

    Sätt ugnen på 200°C.
  3. Steg 3

    Skär smördegsarken i ca 1 cm breda strimlor längs med. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg. Snurra strimlorna och strö över ost och flingsalt.
  4. Steg 4

    Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills de får fin färg.