Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
En mörk kladdkaka uppdelad i bitar.

Kladdkaka utan ägg

Av ICA Köket
Publicerat den 10 mars 2025
Lite seg och lagom kladdig blir kladdkakan utan ägg.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • 125 g rumstempererat smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
  • 1 dl kakao
  • 1/2 dl mjölk

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  • Steg 2

    Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar).
  • Steg 3

    Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och salt. (Obs, smöret ska inte smältas.)
  • Steg 4

    Blanda mjöl och kakao. Tillsätt mjölblandningen och mjölken, rör ihop till en deg. Tryck ut den i formen.
  • Steg 5

    Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Steg 6

    Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
  • Steg 7

    Låt kakan bli ordentligt kall i kylskåpet, innan den serveras. Pudra gärna över lite extra kakao vid servering.