
Raggmunk på jordärtskocka med gräddig svampragu
Av ICAs matkasse
Publicerat den 24 augusti 2025
Om du letar efter ett nytt och spännande recept så “say no more”; väntan är över! Prova dessa raggmunkar med jordärtskocka, svampragu och en syrlig tomatsallad. Mums!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 2 ägg
- 2 bakpotatisar (2 bakpotatisar motsvarar ca 500 g potatis)
- 300 g jordärtskocka
- 2 msk smör eller margarin
- ca 200 g portabellosvamp eller ostronskivling
- 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
- 1 1/2 msk olja
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 350 g små tomater
- 1/2 msk rödvinsvinäger
- 65 g babyspenat
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 125°C och sätt in en plåt.Steg 2
Raggmunk: Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken, äggen och 1 tsk salt.Steg 3
Skala och riv potatisarna grovt på ett rivjärn. Tvätta och riv jordärtskockorna fint. Krama ur vätskan och vänd genast ner rivet (båda) i smeten, så att de inte mörknar.Steg 4
Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna. Klicka ner smeten i pannan och stek raggmunkarna i omgångar. Håll dem varma på plåten i ugnen.Steg 5
Svampragu: Riv isär svampen och hacka persiljan. Stek svampen i 1 msk olja i en stekpanna. Rör ner grädden och låt koka någon minut. Vänd ner persiljan och smaka av med salt och peppar.Steg 6
Skär tomaterna i bitar och ringla över 1/2 msk olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Vänd ner spenaten.Steg 7
Servera raggmunkarna med svampragu och tomatsallad.