
Baconpannkaka i ugn
Av ICAs matkasse
Publicerat den 30 juni 2025
Klassikern ugnspannkaka passar i alla lägen och svängs enkelt ihop. Här gör du en baconpannkaka i ugn och serverar tillsammans med syrlig lingonsylt och krispiga grönsaksstavar i form av morot och gurka. Smaklig spis!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 förp bacon (à 140 g)
- 4 ägg
- 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar ca 240 g)
- 8 dl mjölk
- 3 morötter
- 1 gurka
- lingonsylt
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C och sätt samtidigt in en långpanna, ca 30x40 cm (för 4 port).Steg 2
Skär baconet i bitar och häll det i den varma långpannan och stek det mitt i ugnen ca 5 minuter.Steg 3
Vispa först ihop ägg, 1/2 tsk salt och vetemjöl med hälften av mjölken, till en slät smet. Rör sedan i resten av mjölken.Steg 4
Häll smeten över baconet i långpannan. Grädda pannkakan mitt i ugnen ca 25 minuter.Steg 5
Skala och riv morötterna eller skär i stavar. Skär gurkan i stavar.Steg 6
Till servering: Servera ugnspannkakan med lingonsylt och grönsaker.