Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Baconpannkaka i ugn

Baconpannkaka i ugn

Av ICAs matkasse
Publicerat den 30 juni 2025
Klassikern ugnspannkaka passar i alla lägen och svängs enkelt ihop. Här gör du en baconpannkaka i ugn och serverar tillsammans med syrlig lingonsylt och krispiga grönsaksstavar i form av morot och gurka. Smaklig spis!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar ca 240 g)
  • 8 dl mjölk
  • 3 morötter
  • 1 gurka
  • lingonsylt

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C och sätt samtidigt in en långpanna, ca 30x40 cm (för 4 port).
  • Steg 2

    Skär baconet i bitar och häll det i den varma långpannan och stek det mitt i ugnen ca 5 minuter.
  • Steg 3

    Vispa först ihop ägg, 1/2 tsk salt och vetemjöl med hälften av mjölken, till en slät smet. Rör sedan i resten av mjölken.
  • Steg 4

    Häll smeten över baconet i långpannan. Grädda pannkakan mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Steg 5

    Skala och riv morötterna eller skär i stavar. Skär gurkan i stavar.
  • Steg 6

    Till servering: Servera ugnspannkakan med lingonsylt och grönsaker.