
Kladdkakecookies
Av Buffé
Publicerat den 17 januari 2022
Kladdkakecookies – chokladkakor med en seg och kladdig mitt.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
16Portioner
Ingredienser
- 100 g mörk choklad (70%)
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl kakao
- 2 ägg
- flingsalt
Gör så här
Steg 1
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en jämn smet.Steg 2
Tillsätt socker, sirap, vaniljsocker, mjöl och kakao. Rör ner äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet. Ställ smeten i kylen ca 45 minuter eller tills den stelnat lite.Steg 3
Sätt ugnen på 175°C.Steg 4
Klicka ut 16 kakor med hjälp av två skedar på två bakpappersklädda plåtar (för 16 kakor). Grädda i mitten av ugnen 8–12 minuter, de ska vara lite kladdiga i mitten. Strö över flingsalt. Låt svalna.Steg 5
Tips: Kakorna går bra att frysa med bakplåtspapper mellan varje lager.