
Wok med äggnudlar och fläskfilé
Av Buffé
Publicerat den 09 december 2019
Thailändsk nudelwok är en smakrik och enkel vardagsmiddag, som smakar minst lika bra i matlådan dagen efter! Här får äggnudlarna sällskap av fläskfilé, broccoli, vitkål och morot, och den goda woksåsen.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 200 g äggnudlar
- 4 msk neutral olja
- 2 vitlöksklyftor
- ½ broccoli
- 150 g vitkål
- 150 g morot
- 500 g fläskfilé
- 2 msk konc kycklingfond
- 1 msk strösocker
- 1 msk sesamolja
- 1 dl ostronsås
- 1 msk japansk soja
- 2 msk kinesisk soja
- 1 krm svartpeppar
- färsk koriander (à ca 20-25 g)
- salladslök
Gör så här
Steg 1
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och blanda med 1 msk olja så de inte klibbar ihop.Steg 2
Skala och finhacka vitlöken. Skär broccolin i buketter. Skär kålen i stora bitar. Skala och strimla moroten. Strimla fläskfilén.Steg 3
Rör ihop fond, socker, sesamolja, ostronsås, soja, peppar och ½ dl vatten.Steg 4
Hetta upp en wokpanna med 3 msk olja. Fräs vitlöken någon minut och tillsätt fläskfilén. Låt steka 4–5 minuter tills fläskfilén är klar.Steg 5
Tillsätt broccoli, vitkål, morot, nudlar och såsen. Woka 6–7 minuter och servera direkt.Steg 6
Vid servering: Toppa gärna med koriander och salladslök.