Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Fetaostsallad med paprika och bönor

Fetaostsallad med paprika och bönor

Av ICA Köket
Publicerat den 01 januari 2024
Bästa matlådan, när du vill ha en fräsch sallad. Superenkelt lägg bara dressingen i botten och salladen ovanpå. Vid servering vänder du salladen upp och ner och vips finns dressing i hela salladen.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
2Portioner

Ingredienser

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ msk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 150 g fetaost
  • 250 g körsbärstomater
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ gurka
  • 1 paprika (gärna orange)
  • 50 g isbergssallad
  • 2 st glasburkar

Gör så här

  1. Steg 1

    Vispa ihop vinäger och dijonsenap.
  2. Steg 2

    Fortsätt vispa och tillsätt oljan i en tunn stråle.
  3. Steg 3

    Smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  5. Steg 5

    Bryt fetaosten i bitar Skär gurkan i tärningar och tomaterna i halvor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  6. Steg 6

    Skär salladen i strimlor.
  7. Steg 7

    Häll dressingen i botten av 2 glasburkar (för 2 port) och fördela därefter i burkarna bönor, fetaost, oregano, gurka, tomat, paprika och sist salladen, sätt på ett lock.
  8. Steg 8

    Vid servering vänd upp och ned på burken så att dressingen kommer överst och rinner ner i salladen.