
Pizza med bacon, päron och ädelost
Av Buffé
Publicerat den 18 november 2019
En enkel smördegspizza med bacon, päron och ädelost blir succé på glöggmingel eller middagsbjudning. Skär upp i snittar och servera som aptitretare före maten eller munsbitar till drinken.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 1 förp skivat bacon (à 125 g)
- 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
- 100 g färskost
- 100 g ädelost
- 1 fast päron
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Strimla baconet och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.Steg 3
Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Bred ut färskosten och smula över ädelosten. Skiva päronet tunt, gärna med en mandolin och fördela päronet över.Steg 4
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills den får lite färg.Steg 5
Strö över baconet och skär i bitar.