Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Räkor i salladsblad

Räkor i salladsblad

Av ICA Köket
Publicerat den 19 augusti 2024
Här var det en riktigt fräsch och god förrätt! Salladsblad fyllda med en krämig avokado- och räkröra smaksatt med gräslök, aioli och sriracha. Strö över sesamfrön och koriander vid servering.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 förp handskalade räkor i lake (á 280 g)
  • 2 avokador
  • 1 förp gräslök (á 20 g)
  • 1 dl aioli
  • 1 msk srirachasås
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 salladshuvuden (gärna crunchita, 18 blad)
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Steg 1

    Häll av räkorna i en sil. Krama ur vätskan.
  2. Steg 2

    Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadon. Skär den i små tärningar. Skär gräslöken fint.
  3. Steg 3

    Blanda räkorna med gräslök, aioli och srirachasås. Vänd ner avokadotärningarna. Smaka av med salt.
  4. Steg 4

    Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg.
  5. Steg 5

    Skär bort roten på salladen och sära på bladen och skölj dem. Låt bladen rinna av.
  6. Steg 6

    Fyll bladen med räk- och avokadoröran och lägg dem på ett fat. Toppa med sesamfrö och koriander.