
Vispad getost med brynt smör och tranbär
Av ICA Köket
Publicerat den 15 april 2019
Vispad getost blir ljuvligt krämig när den blandas med vispgrädde och en nypa svartpeppar. Toppa med brynt smör som ger en nötig fyllighet och strö över sötsyrliga torkade tranbär för en perfekt balans. En enkel men elegant rätt som passar både till förrätt och som ett smakrikt tillbehör.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 200 g getost chevré (rumstempererad)
- 3 msk vispgrädde
- 2 krm svartpeppar
- 25 g smör
- 1/2 dl torkade tranbär
- Till servering: bröd (gärna rostat)
Gör så här
Steg 1
Skär osten i mindre bitar. Vispa osten tillsammans med vispgrädden med elvisp till en jämn och fluffig kräm. Smaka av med peppar.Steg 2
Smält smöret i en kastrull. Höj värmen och bryn under vispning tills smöret blir ljust brunt och börjar dofta nötter. Låt svalna något.Steg 3
Grovhacka tranbären.Steg 4
Till servering: Toppa ostkrämen med brynta smöret och tranbären. Servera gärna med rostat bröd.