- Recept
Sallad på grillad sparris, krispigt bacon och parmesan
Sallad på grillad sparris, krispigt bacon och parmesan
Av ICA Köket
Publicerat den 02 juli 2018
Tänk dig den gyllene kombinationen av grillad sparris och saltkrispiga bacontärningar. Sedan lägger du till finriven parmesanost, schalottenlök och en frisk dressing med smak av färsk persilja och citron. En given favorit på buffébordet!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 schalottenlökar
- 2 msk färskpressad citronsaft + skalet av en citron
- 1 kruka persilja
- 5 msk olivolja
- 500 g grön sparris
- 350 g skivad bacon
- 100 g parmesan
Gör så här
7 stegVinägrett
Steg 1
kala och hacka löken fint. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Hacka persiljan.Steg 2
Blanda lök, citronskal och -saft, persilja och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
Sparris och bacon
Steg 1
Bryt av ca 2 cm av nedre delen på sparrisarna. Gnid in dem med olja.Steg 2
Grilla sparrisarna försiktigt runt om i panna eller över glöd ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.Steg 3
Lägg sparrisarna på en skärbräda. Skär stjälkarna på snedden i mindre bitar. Blanda dem med vinägretten.Steg 4
Grilla baconet och skär det sedan i bitar.Steg 5
Till garnering: Lägg upp sparrisarna och toppa med baconet och finriv parmesanost över precis innan servering. Garnera med bladpersilja.