Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Pasta med svampbolognese

Pasta med svampbolognese

Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 december 2024
Hemligheten till en perfekt bolognese är kryddningen, och att den gärna får koka till sig lite i pannan! Härliga grönsaker bryns och vänds ned i grytan, och vad vore en gryta utan vitlök? Rucola och riven ost är sedan givna komplement på din tallrik ihop med kvällens middag!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 250 g champinjoner
  • 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 förp soltorkad tomatcrème (à 140 g)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 port pasta, gärna route
  • 1 dl riven ost (gärna folkeost)
  • 65 g rucola

Gör så här

  1. Steg 1

    Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Steg 2

    Bryn lök, vitlök, morötter och svamp i olivoljan i en gryta.
  3. Steg 3

    Rör ner tomatcrème och timjan och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt passerade tomater, smulade buljongtärningar, vatten och linser. Sjud ca 12 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Steg 5

    Servera pastan med svampbolognesen, riven ost och rucola.