
Kokosmjölksramen med kyckling och majs
Av ICAs matkasse
Publicerat den 04 november 2019
Denna goda nudelsoppa görs på kokosmjölk, lime, pak choi, samt andra härliga grönsaker. I detta får sen kycklingfiléerna kokas upp, strö lite sesamfrön över för extra smak, och en rent visuell trevlig touch. Itadakimasu!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 450 g kycklinglårfilé
- 1 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 400 ml kokosmjölk
- 2 kycklingbuljongtärningar
- 425 g minimajs
- 250 g pak choi
- 1 lime
- 4 port ramennudlar
- 1 msk sesamfrö
Gör så här
Steg 1
Skär kycklingen i bitar och stek bitarna i oljan i en stor stekpanna eller gryta. Salta och peppra och pressa i vitlöken. Häll i kokosmjölk, vatten och smulade buljongtärningar. Koka upp.Steg 2
Häll av majsen, skär den i bitar. Vänd ner i grytan och låt sjuda ca 10 minuter.Steg 3
Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.Steg 4
Strimla pak choien. Skär limen i klyftor. Vänd ner pak choi i grytan och låt den bli varm.Steg 5
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men spola dem inte kalla.Steg 6
Lägg upp nudlarna i tallrikar och servera med varm gryta och lime. Strö över sesamfrön.