- Recept
- Sockerfria snacks & mellanmål
Salta matbananchips

Salta matbananchips
Av Buffé
Publicerat den 13 februari 2012
I Ecuador är patacones, friterad matbanan, populärt som tillbehör eller snacks. Kul sätt att närma sig en främmande råvara på!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 gröna (omogna) matbananer
- 5 dl neutral olja
- salt
Gör så här
Steg 1
Skala matbananer. Skär dem i ca 3 cm breda bitar.Steg 2
Hetta upp olja i en kastrull. Fritera bitarna 2–3 minuter på medelvärme, de ska bli lite gulare i färgen.Steg 3
Ta upp och ställ dem på en bakpappersklädd skärbräda. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå. Banka försiktigt ut till cm-tjocka rundlar med en kastrull.Steg 4
Fritera igen på högre värme tills chipsen är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.Steg 5
Ät varma, gärna med smulad fetaost.