
Sötstark aubergine med sesam och nudlar
Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 december 2025
Aubergine och tofu i sitt esse när de får marineras i asiatiska smaker som vi hittar i hoisinsås, lime och chili. Till det serveras färska udonnudlar.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 aubergine (à ca 300 g)
- 2 förp tofu (à 230 g)
- 1 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 krm chiliflakes
- 200 ml hoisinsås
- 1/2 förp salladslök (à 125 g)
- 1 lime
- 2 msk sesamfrö
- 1 förp ärtskott (à 100 g)
- 4 port färska udonnudlar
Gör så här
Steg 1
Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.Steg 2
Aubergine och tofu: Skär auberginen och tofun i tärningar. Stek auberginen i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg upp på en tallrik och stek tofun i resten av oljan.Steg 3
Lägg tillbaka auberginen i pannan och pressa i vitlöken. Krydda med chiliflakes och salt. Sänk värmen och rör ner hoisinsåsen.Steg 4
Nudlar: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.Steg 5
Aubergine och tofu: Ansa och skiva salladslöken.Steg 6
Smaka av auberginen och tofun med limesaft.Steg 7
Toppa auberginen och tofun med salladslök, sesamfrö och ärtskott och servera med nudlarna.