
Pasta med mozzarella och linser
Av ICAs matkasse
Publicerat den 24 augusti 2025
Här kommer en riktig italiensk klassiker, med en liten twist! Att tomatsås, pasta och mozzarella funkar bra ihop är sen gammalt, men här adderar vi lite gröna linser för att få till en härlig fyllnad i rätten!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 morot
- 1 msk olja
- 500 g plommontomater
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk torkad timjan
- 2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
- 20 g färsk basilika
- 4 port pasta (gärna fussilloni)
- 2 förp mozzarella (à 125 g)
- 65 g rucola
Gör så här
Steg 1
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 2
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Tvätta och riv moroten fint på ett rivjärn. Fräs lök, vitlök och morot i oljan i en stor kastrull några minuter.Steg 3
Skär tomaterna i tärningar och rör ner i kastrullen tillsammans med socker och timjan. Tillsätt buljongen och koka 10 minuter. Mixa till en slät sås.Steg 4
Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 5
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 6
Tomatsås: Hacka basilikan och vänd ner den och linserna i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar.Steg 7
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 8
Skär mozzarellan i bitar.Steg 9
Servera pastan med sås, mozzarella och rucola.