
Pasta med svampbolognese
Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 december 2024
Hemligheten till en perfekt bolognese är kryddningen, och att den gärna får koka till sig lite i pannan! Härliga grönsaker bryns och vänds ned i grytan, och vad vore en gryta utan vitlök? Rucola och riven ost är sedan givna komplement på din tallrik ihop med kvällens middag!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 250 g champinjoner
- 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
- 2 msk olivolja
- 1/2 förp soltorkad tomatcrème (à 140 g)
- 1 tsk torkad timjan
- 1 förp passerade tomater (à 500 g)
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 4 port pasta, gärna route
- 1 dl riven ost (gärna folkeost)
- 65 g rucola
Gör så här
Steg 1
Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 2
Bryn lök, vitlök, morötter och svamp i olivoljan i en gryta.Steg 3
Rör ner tomatcrème och timjan och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt passerade tomater, smulade buljongtärningar, vatten och linser. Sjud ca 12 minuter. Smaksätt med salt och peppar.Steg 4
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 5
Servera pastan med svampbolognesen, riven ost och rucola.