- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasserecept
Gratinerad torsk med curry och rostad lök

Gratinerad torsk med curry och rostad lök
Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 april 2025
Att gratinera sin torsk tillsammans med lite curry och rostad lök gör att den blir härligt färgglad, och dessutom krämig tack vara såsen som är gjord på bland annat grädde. Ät sedan gratängen ihop med nykokt potatis.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
- 600 g torskfilé
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 2 dl mjölk
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 fiskbuljongtärning
- 2 tsk curry
- 3 msk chilisås
- 1 dl rostad lök
- 1/2 förp riven ost (à 150 g)
- 1 gurka
Gör så här
Steg 1
Tina torsken (om fryst används) och bönorna.Steg 2
Koka potatisen.Steg 3
Sätt ugnen på 200°C.Steg 4
Lägg bönorna i en ugnsform. Skär torsken i bitar och lägg i formen på bönorna, krydda med salt och peppar.Steg 5
Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under omrörning och smula i buljongtärningen. Smaka av såsen med curry, chilisås, salt och peppar.Steg 6
Häll såsen över torsken i formen och strö över rostad lök och ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56°C.Steg 7
Skär gurkan i tärningar.Steg 8
Servera torsken med bönorna, gurka och potatis.