- Recept
- Alla samlingar
- Grillrecept
Grillad entrecôte med färsk lök, haricots verts, brynt smör och dragon

Grillad entrecôte med färsk lök, haricots verts, brynt smör och dragon
Av ICA Köket
Publicerat den 01 juni 2020
En perfekt marmorerad och nygrillad Entrecôte är en smakupplevelse utöver det vanliga. Haricots verts tillagade med dragon, brynt smör och vinäger, klassiska ingredienser i en bearnaisesås, ger ännu mer känslan av att sitta på en fransk bistro. Bon appétit!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 600 g entrecôte (Ribeye)
- 3 färska lökar
- 4 msk vitvinsvinäger
- 150 g haricots verts (bönor)
- 100 g smör
- 1 kruka dragon
- 1 romansallad
- 4 tomater
- 4 portionsbaguetter
Gör så här
Steg 1
Ansa och skiva lökarna. Koka dem sakta med vinägern tills nästan all vätska kokat in.Steg 2
Ansa och koka haricots verts i saltat vatten 3-4 minuter. Häll av dem i ett durkslag och spola dem kalla.Steg 3
Koka smöret tills det blir brynt. Ta bort det från värmen. Sila eventuellt smöret.Steg 4
Plocka bladen från dragonen. Vänd ner lök, haricots verts och dragon i smöret.Steg 5
Ansa och bryt salladen i bitar. Dela tomaterna i halvor. Skiva baguetterna.Steg 6
Grilla entrecôten 2-3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 58˚C. Grilla samtidigt tomaterna och brödet. Krydda tomaterna och entrecôten med salt och peppar. Skiva köttet.Steg 7
Lägg sallad, tomater och entrecôte på ett fat. Toppa med lökblandningen och brödet.